San Sebastián i Spanien

Det finns vissa ställen som är mer fantastiska än andra att besöka, och San Sebastián i Spanien är ett av dem. San Sebastián ligger i Baskien och har verkligen allt jag älskar, hav, mat, kultur och till på köpet är det otroligt vackert. San Sebastián är provinshuvudstad för sin provins, Gipuzkoa.

Så roligt att titta på när folk gör dessa vackra konstverken.

På den ena av stränderna så hittar du vackra sandskulpturer och ny sandkonst varje dag. Det finns olika stränder, Zurriola är den som alla surfare och yngre hänger på, La Concha är den största stranden och den är otroligt vacker . Överallt på stan ser du folk som när runt på surfbrädor, blandat med alla chica spanjorer. Staden är känd för så mycket, och just surfing är bara en av alla sakerna de är kända för här.

Så himla inbjudande!

San Sebastian ligger i Biscayabukten och endast 20 km från den franska gränsen. Staden är ganska liten men ändå en av de populäraste turistdestinationerna i Spanien. Kombinationen, bad, stad, restauranger och deras mässhall drar folk från hela världen!

Alla dessa små parker i San Sebastian där man kan ta sig en vilopaus i skuggan.

Varje år anordnas matfestivalen San Sebastian Gastronomika, men de har även en Filmfestival och en Jazzfestival i stan.

Underbara promenader längs stranden.
San Sebastián

Ett av de mest välbesökta ställena i San Sebastiàn är gamla stan. Den äldsta delen Antiguoligger vid Mount Urgull. I Gamla Stan hittar du fullt av ställen där du kan äta pinxtos på gatan, shoppa och dricka vin. Missa för allt i världen inte att prova på världens bästa ostkaka: https://fabfoodieswede.com/2019/10/12/the-worlds-best-cheesecake/

Magiskt vackert även på hösten.
Vackra gamla hus längs gatorna…

Homo Sapiens

Staden grundades 1181 av Sancho VI av Navarra. Man har dock hittat stenobjekt som är mycket äldre än så, man tror att Homo Sapiens och jägare bodde här redan för 2,4 miljoner år sedan!

Enkelt att ta sig runt

Jag bodde på ett hotell i utkanten av stan, men det gick bussar hela tiden så det var enkelt att ta sig runt. Och det finns taxibilar i massor, till på köpet är bästa sättet att färdas per fot. Då ser du mer, och kan slå dig ner på något av alla matställen när du känner för det!

Hur tar du dig till San Sebastián?

Jag åkte med flyg till Bilbao och tog en taxi därifrån. Men du kan även flyga till Biarritz.

Bilder Malin Nordblom

En reaktion till “San Sebastián i Spanien

Hej, tack för att du läste! /Malin