Murcia, en resa i Gastronomins tecken

Alla har vi väl längtat efter att resa? Och jag fick chansen att följa med på en pressresa till Murcia i Spanien för en resa gastronomins tecken. För mig var denna regionen ett helt okänt område som jag aldrig besökt förut, och eftersom de nu är utsedda som ambassadörer för den spanska maten så var det extra intressant att åka just dit. Murcia blev redan 2020 utsedda till “Capital of Gastronomy”, men eftersom det blev som det blev med 2020 så är Murcia “Capital of Gastronomy” 2021 också!

Hälsosam mat

Spanien har ju klimatet för att ta fram riktigt god hälsosam mat, och i Murcia regionen äter man mycket fisk, grönsaker, kött och annat lokalt odlat. En solmogen tomat, eller lite nyfångad fisk det är ju svårslaget! Området i Murcia är känt för att ha mycket bra grönsaker, detta märks i alla deras lokala rätter som ofta är en kombination av grönsaker och lite fisk eller kött. Även ris odlas i Murcia, och just Bomba riset som odlas runt Calasparra är känt i hela världen. Man använder sig även mycket av olivolja i matlagningen, och den har många hälsofördelar.

Riset från Calasparra

Marineras

Något man bör prova på är några av alla de lokala specialiteterna från Murcia. Det finns många men deras Marineras är ett måste att smaka på! Marineras är rysk sallad serverad på böjda breadsticks. Grymt gott! (recept kommer snart!)

Bra storlek på rummet och en skön säng på Rincón de Pepe.

Hotel Rincón de Pepe

Mitt första stopp var i själva Murcia där jag stannade på Hotel Rincón de Pepe som ligger mitt i stan vilket är en bra utgångspunkt för att se och göra en massa i området. Hotellet har ganska stora rum, och var riktigt bra. Frukosten hade allt man kunde önska, även om jag höll mig till croissanter, ost och frukt med kaffe och juice till. Hotel Rincón de Pepe ligger bara någon minut från katedralen, marknaden och det gamla vackra kasinot. Mer om dessa kommer i andra inlägg.

Hotel Rincón de Pepe adress

Hotel Rincón de Pepe, Apostoles, 34, 30001 Murcia

See location and contact

Fruost på Hotel Rincón de Pepe i Murcia.

Murcia, så här tar du dig dit

För att ta dig till Murcia så flyger du till Alicante och tar buss eller taxi till Murcia.

Lite fakta om staden Murcia

  • Murcia är huvudstad i regionen Murcia.
  • Staden är en ganska oupptäckt pärla som inte har så många utländska besökare!
  • Det bor cirka 450.000 personer i Murcia.
  • De talar Murcian spanska här.
  • Staden har funnits sedan 825, och grundades av emiren Cordoba Abd ar-Rahman II, men då med namnet Mursiyah.

3 reaktioner till “Murcia, en resa i Gastronomins tecken

Hej, tack för att du läste! /Malin