Invigning av Stars Du Nord

Igår var det invigning av Stars Du Nord som är en helt ny nordisk gala med Michelin kockar från Sverige, Norge, Finland, Island och Danmark. Mat kommer att kombineras med olika drycker som tagits fram av Gastrolologiks chefs sommelier Ellen Franzén. Gårdagens invigning av Stars Du Nord på Östermalms Saluhall gav en försmak av vad gästerna kommer att bjudas på under de två närmsta kvällarna i Stockholm. Kockarna kommer från Gastrologik och Koka i Sverige, Kontrast ochSpeilsalen i Norge, Nick Alouette och Domestic i Norge, Palace och Finnjävel i Finland och Dill på Island. Ett helt fantastiskt gäng som sålde ut Östermalms Saluhall på ett kick! Tea Malmegård från Doma stod för kvällens dessert!

Nick Curtin från Alouette bjöd på en tartar av svensk skogsko med kallrökt öringrom. Magiskt gott!

Smakprov

Gårdagen bjöd på fantastiska små rätter med skandinavisk touch. Respektive land lagade en rätt ihop som sedan parades ihop med olika drycker från de olika länderna.

Gädda och sill med mandelpotatis av Eero Vottonen på Palace och Tommi Tuominen på Finnjävel. Den var magisk!!!
Tea Malmegårds desssert.

Ha en fin kväll!
/Malin

2 reaktioner till “Invigning av Stars Du Nord

Hej, tack för att du läste! /Malin