Veckans summering

Så har ännu en vecka gått och vädret har varit minst sagt ombytligt. Jag har suttit i t-shirt i trädgården, grillat med Emma hemma i trädgården och det kändes som om det vore sommar. Men idag så var det blåsigt och friskt! Jag cyklade ner till båten, och åkte in till stan. På hemvägen var det riktigt kallt. Så nu är det dags att plocka fram handskarna, och packa ner regnkläder i väskan när jag ska någonstans på cykel.

Väldigt fin tur till Stockholm idag.

Jag fyllde år i veckan och blev uppvaktad med galet mycket choklad på morgonen. Familjen vet verkligen vad jag gillar. Vi åt en god middag med en massa plock på kvällen, och lunchen tillbringades på Alice i Saltsjöbaden. Här kan du läsa lite mer om den.

Choklad i massor..
Jag plockade även höst hallon i trädgården som jag avnjöt tillsammans med vaniljglass och en riktigt god kolasås från Pärlans Konfektyr. Det är inte ofta köpe kolasås är gott, men den här var galet god!
Det blev även lite egen äppelmust som mustades på Lidingö musteri.
Jag var på lunch med min vän Tina på Torpedverkstan på Skeppsholmen. Vi satt i timmar och åt och pratade. En riktigt härlig söndagslunch!
Drottninggatan är klädd med färgglada paraplyer! Perfekt nu när det är regnigt! Och riktigt vackert!

Något som jag är extra glad över är allt jag kan plocka i vår lilla trädgård. Både tomater, aubergine, jordgubbar, hallon, björnbär, mynta, salladslök och en massa annat finns fortfarande att plocka. Men snart är den säsongen över.

Inte många jordgubbar kvar nu..

Idag är det kanelbullens dag och jag åt kanelbullar med Baileys frosting från Mr Cake. Mycket gott, ska testa att göra en egen Baileys frosting snart!
Mys i soffan med kaffe eller te, tända ljus och en bra bok eller tidning. Härliga hösten!

Text och bild Malin Nordblom

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Instagram fabfoodieswede

Hej, tack för att du läste! /Malin