Ostdop

Imorse var jag med på ett online ostdop för Arla Unikas nya ost, Koryfé. Koryfé betyder den, som står i spetsen (eller ledare, topp, spets..) och det är vad Arla Unika vill göra med sin nya ost, de vill finnas med på frukostbordet. Så vad är ett ostdop, ja det är helt enkelt när osten får sitt namn. Bakom namnet finns ju alltid en massa tankar och det är viktigt att namnet passar osten. Jag tror att den gör det i det här fallet, för jag tror att den blir en ost som går i spetsen för lite roligare ostar på frukostbordet i framtiden. Osten ät framtagen av mejeristerna på Östersunds Mejeri, och jag såg en bild därifrån. Synd att osten inte kan dela med sig av vyn över vattnet!

Härligt krämig

Jag smakade osten när den var kall och då hade den en mildare och mer frisk lite blommig smak. Sen åt jag den med min frukost och då hade den stått framme i mer än en timme, smaken var då mer krämig med smak av grädde. Osten är lite torr, och passar säkert bra på ostbrickan med något sött till. När man tog fram osten så har man tittat på den populära hushållsosten och gjort något som liknar den. Osten är lite som en lyxigare kusin till hushållsosten med en fetthalt på 50% och 50% protein. Du hör ju själv hur gott det låter:) (och nej jag har inte betalt för det här!)

20 kilo ost

Visste du att Sverige har mest hårdost i världen, och vi äter hela 20 kilo ost per person och år! Av dessa 20 kilo ost är 13,5 kilo frukostost.

Green Rabbit

Frukosten kom från Green Rabbit i Stockholm, det var Ymer med musli, och en härlig sylt och en croissant med Koryfé. Jösses vad gott det var!!

Bild Malin Nordblom

YouTube https://www.youtube.com/channel/UC54wSKvpDghbvbU7hCIXu9A

Instagram https://www.instagram.com/fabfoodieswede/

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Hej, tack för att du läste! /Malin