Blåbärssmoothie, en riktig vitaminkick

En blåbärssmoothie full av vitaminer passar bra nu när hösten kommit och skogen är full av blåbär. Hittar du inga att plocka så ladda frysen med blåbär och ta fram några i taget. Blåbärssmoothie är en av favoriterna här hemma, och blåbär är så otroligt nyttiga! Blåbären innehåller både fibrer, vitaminer och mineraler så det är nyttiga små blåa bär att stoppa i sig! Blåbärssmoothien innehåller även honung som är bra för både minne och sömn och gurkmeja som är vanligt i matlagning men jag har det ofta i smoothies. Gurkmeja är nyttigt på många sätt, men det är bra för immunförsvaret och motverkar inflammationer. Tänk på att vara försiktig med gurkmejan eftersom det lätt färgar av sig.

Innehåll

Ger 1 stort glas, eller 2 standard glas.

Du behöver även en blender eller mixer.

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl blåbär
  • 1/2 dl apelsinjuice
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 pressad lime

Kör allt i en blender eller mixer och häll upp i glas. Har du över så förvara i burk med ett lock och drick inom tjugofyra timmar.

Hej, tack för att du läste! /Malin