Vinteräppelmust med rom

Enklaste vinterdrinken kan vara vinteräppelmust med rom. Till på köpet kan den drickas varm eller kall, vinteräppelmust är lika god vilket som!! Jag serverar den gärna framför en brasa utomhus, med något litet gott till. Använd gärna en enklare typ av rom eftersom den ska blandas ut.

Gör så här:

  • 1 dl äppelmust
  • 5 cl rom
  • några torkade lime eller citronskivor, eller färska om du inte har torkade
  • kanelstång

Gör så här

Värm upp äppelmusten med kanelstången.

Häll upp i mugg eller en karaff.

Tillsätt limeskivorna och rom.

Servera direkt!

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

1 Comment

  • Här hittar du mina julrecept - 20 december, 2021 at 14:29 Reply

    […] Vinteräppelmust med rom Kanderade mandlar Saffranspaj Lussekatter, lussekringlor och lusseflätor Saffransmaränger med choklad Saffransmousse med pepparkakssmulor Saffranscookies med vit choklad Saffranspannacotta […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: