Kycklingdumplings

Mina barn föredrar hemmalagade kycklingdumplings mot de man köper färdiglagade. Dumplings eller Jiaozi som de säger i Kina, är Kinas motsvarighet till ravioli helt enkelt. Jag lagar kycklingdumplings minst en gång i månaden och då får gärna något av barnen hjälpa till så att jag slipper göra alla själv, och eftersom barnen älskar hemmalagade dumplings så hjäpler de gärna till… ( de är tränade sedan de var små:) Personligen tycker jag att dumplings man gör hemma slår färdigköpta med hästlängder! Till på köpet är det lätt att göra egna dumplings! Testa vet jag! Berätta gärna hur det gick!!

Kycklingdumplings fyllning

Favoritfyllningen är kycklingfärs, kål, vårlök, vitlök och färsk ingefära. Såsen är mycket viktigt till dina dumplings !! Jag gillar att blanda japansk sojasås, en touch av risvin och lite nypressad ingefära. Jag köper dumplings eller gyoza skal i en lokal asiatisk butik eller så gör jag egna. https://fabfoodieswede.com/2020/07/26/dumpling-dough-recipe/

Gyoza

Ibland så steker jag dem efter att de är ångade, då kallas de för Gyoza i Japan eller Potstickers.

Ingredienser

Cirka 50 kycklingdumplings / gyoza

Du behöver även: matsked, skärbräda, bunke, mått och ett stekjärn eller wok med lock.

 • 500 gram kycklingfärs
 • 2-3 vårlök, finhackade
 • En hand full finhackad kål
 • 1/2-1 tsk färskpressad ingefära (om du gillar ingefära)
 • 1 bit finhackad vitlök
 • 1 matsked risvin
 • 1 matsked sojasås
 • 1/2 tsk sesamsås

Så här gör du

 1. Blanda alla ingredienserna i en bunke.
 2. Sätt skålen med kycklingblandningen på ett bord och sätt fram ett glas med vatten. Och en skärbräda eller två i trä att lägga de färdiga dumplingsen på. Den ska vara lite fuktigt så att de inte fastnar. Du behöver även en matsked att ta upp röran med.
 3. Lägg en matsked med kycklingröra i mitten av dumplingskalet.
 4. Doppa ett finger i vattnet och fukta den yttre delen av dumplingsskalet innan du viker ihop det.
 5. Tryck in ändarna på med två fingrar för att försluta hela skalet runtom kyvklingfärsen.(Vattnet gör det lättare.) Gör små veck runt dumplingen och lägg på skärbrädan eller i en burk med bakplåtspapper om du ska frysa dom.
 6. Häll raps eller matolja i en wok eller stekpanna, och fyll på med dumplings i ett lager. Låt dem bli lite bruna på ena sidan och sedan fyller du på med vatten halvvägs upp på dumplingsen. Låt koka under lock tills allt vatten är borta.
 7. Om du vill ha dom krispiga på ena eller båda sidorna så låter du dem stekas en liten stund efter att du kokat bort vattnet.
 8. Servera med sojasås eller någon annan sås.
Nyp in kanterna med två fingrar på dina kycklingdumplings.
Ånga dumplingsen under lock.
Vill du ha dina kycklingdumplings lite krispiga så steker du dem lite efter att du kokat bort vattnet.

Dumplings är roligt att göra med en grupp vänner eller familj. Och du kan frysa de du inte använder !!

© Bild och recept Malin Nordblom – Fab Foodie Swede

Email: fabfoodieswede@fabfoodieswede Följ mig gärna för mer inspiration: https://fabfoodieswede.com/

5 reaktioner till “Kycklingdumplings

Hej, tack för att du läste! /Malin