RHUBARBINO, läskande rabarbercocktail

Sugen på en god sommardrink? Detta är en helt underbart god och läskande rabarbercocktail gjord på äkta rabarber för extra god smak. Rabarberdrinken funkar såklart under alla årstider men jag tycker om att använda vad som är i säsong så gott det går, och just rabarber är jag barnsligt förtjust i. Så fort det är rabarbersäsong så plockar jag rabarber och bjuder på den här helt underbara rabarbercocktailen innan eller efter maten. Rabarbercocktailen innehåller endast några få ingredienser men sockerlagen måste man ha förberett innan. Jag gör oftast Rhubarbino rabarbercocktail på vodka men gin går bra att ha i också om du hellre vill det, det blir en läskande sommarcocktail med vilket som.

Rhubarbino ingredienser

  • 3 cl rabarbersockerlag, receptet hittar du här; Rabarbersockerlag
  • is
  • 3 cl färskpressad lime juice
  • 5 cl vodka (eller gin)

Instruktioner

  1. Skaka alla ingredienser ordentligt med mycket is
  2. Sila ner i ett glas
  3. Vill du ha en skummigare cocktail så kör den i blender med isen och sila sedan av.

Recept och bild: Malin Nordblom

Mail fabfoodieswede@hotmail.com

Instagram fabfoodieswede

En reaktion till “RHUBARBINO, läskande rabarbercocktail

Hej, tack för att du läste! /Malin