Basilikakräm som dippa

Grymt gott att sätta fram basilikakräm, lite fisk, snacks och något gott att dricka. Jag använder basilikakräm både som dippa och som sås till fisk och fläskfilé. Du kan använda vilken sorts basilika du vill, smaken blir ju därefter. Basilikakrämen är en variant av den här såsen: https://fabfoodieswede.com/2021/08/10/grillad-lax-med-basilikakasas/

Ingredienser

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 2 plantor basilika, endast bladen
  • 3/4 dl riven parmesan
  • 2 kryddmått salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • peppar efter smak

Blanda ihop allt i en mixer, eller med en stavmixer. Sätt in basilikakrämen i kylen i en burk med lock och ta fram när det är dags att servera.

Basilikakrämen håller sig bra i 3 dagar i kylskåp.

About

Om Malin Nordblom Mat och dryckesskribent, receptkreatör och ibland även kallskänka/kock i köket på KSLA i Stockholm. Har ena foten i Sverige och den andra i Asien. Nyfiken, alltid hungrig och har gärna ett glas med något gott i handen. Spenderar mycket tid i köket med att hitta på nya recept och de som blir bra postar jag här.

1 Comment

Kommentera

%d bloggare gillar detta: