Pas D’Art in Stockholm

Pas d’Art på Biblioteksgatan 6 i Stockholm är allt annat än sterilt här är det maximalism som gäller, ivarjefall när det gäller inredningen. Pas d’Art inger en härlig känsla av semester både vad det gäller inredning och mat och här är det lätt att drömma sig bort till en bakgata i Paris.
Köket är franskt och baserat på det bästa av vad säsongen har att erbjuda. Menyn är framtagen av Michelin kocken Michael Spiridon och består av grönsaksbaserade mellanrätter, egentillverkad chark samt klassiska varmrätter i modern tappning. Prisbelönte konditorn Gustaf Mabrouk har satt bröd och dessertprogrammet för restaurangen. Pas d’Art har öppet både för frukost, lunch, café gourmand och middag och har även en cocktailbar.

Martin Brudnizki

Martin Brudnizki står bakom den spännande utformningen och inredningenav restaurangen, och här hittar man bland annat handmålade väggar med inspiration från svensk mytologi i guld och vackra varma färger ochspännande konst på väggarna av olika artister. Det är verkligen så långt man komma från det svenska rena, här är det värme som gäller! Martin Brudnizki står bakom klassika ställen som Flaggsviten på Grand Hôtel samt världskända Annabel’s och The Ivy Chelsea Garden i London. Pas d’Art betyder ”ingen konst”, och kan i dubbel bemärkelse även tolkas som ”inga problem” och delar därav samma filosofi som köket. Namnet passar även väldigt bra eftersom man kommer att samarbeta med olika konstnärer och designprofiler.

Mellanprisklass

Pas d’Art, Biblioteksgatan 6, Stockholm, 08 – 684 238 55

reservation@pasdart.se

Text och bild Malin Nordblom

Mer restauranger i Stockholm hittar du här https://fabfoodieswede.com/category/restaurants/stockholm-sweden/